Follow:
Home

HOME | Verhuisfrustraties

Na een maand vol klusfrustraties, was het voor ons eindelijk tijd om te verhuizen! Maar geloof me: er waren ook genoeg verhuisfrustraties om een blog (of tien) mee te vullen 😉

Let’s move!

Het is de dag van de verhuizing: EINDELIJK! De verhuiswagen is gehuurd, de kinderopvang geregeld en er is hulp om alle spullen in te laden. Eén voor één worden de belangrijkste spullen in de wagen gezet: het bed, de bank, de kinderkamer… Het gaat aardig vlot en na de lunch kan de wagen al naar onze nieuwe bestemming. Zelfs het uitladen verloopt zonder al te grote problemen, maar wanneer de spullen in elkaar gezet moeten worden begint er wat te dagen. Waar is het gereedschap? Er wordt hier en daar gezocht, maar al snel trekken we de volgende conclusie: het ligt nog in de flat.

Gelukkig was het maar 40 minuten rijden, enkele reis…

Douchen in je badkleding

Als je aan het einde van de lange verhuisdag eindelijk op de bank ploft wil je niets liever dan een warme (of koude, in ons geval) douche in je nieuwe badkamer. Je komt met moeite de trap op, voelt de spierpijn van het vele tillen al opzetten en weet toevallig de doos met de handdoeken binnen 10 minuten te lokaliseren. Je stapt met je vermoeide hoofd de badkamer in en- Oh verrek. Er hangt nog niets voor het raam. Je hebt geen zin om je nu al zó te introduceren bij je nieuwe buren en dus moet er maar wat voor. Maar wat?! 

Vuilniszakken zijn geen goed plan, kan ik jullie vertellen. Die hebben de neiging mid-douche naar beneden te storten. Hello world! 

welke doos…?

De belangrijkste zaken zijn uitgepakt en opgeruimd. De rest van de dozen laat je even rusten en af en toe wordt er eentje bijgepakt om op te ruimen. Allemaal prima en geen probleem, tot de dag dat je met een pan groenten staat die gepureerd moet worden voor de soep… Verrek, waar is die staafmixer eigenlijk gebleven? Eén voor een haal je de dozen open om hem -jawel- vervolgens uit de laatste doos te vissen. Hoe kan het ook anders. 

Er is ook nog ergens een huurwoning…

Wanneer je eenmaal een beetje je draai gevonden hebt in het nieuwe huis, dan vergeet je al snel dat het ooit anders is geweest. Even slikken dus, als je in je agenda kijkt: die huurwoning moet ook leeg opgeleverd worden.. en al snel ook! Heb je verdorie al het klussen en verhuizen gehad, kun je nog eens aan de slag in een woning waar je niet eens meer woont. En geloof me: het is veel meer werk dan dat het lijkt. Gesloopt waren we, nadat we onze flat leeg hadden gehaald. Gelukkig konden we daarna weer in ons nieuwe huis onder de douche springen (Oh ja: waar nog steeds niets voor het raam hangt).

Wat waren jullie grootste verhuisfrustraties?

Liefs,
tineke.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Silke

  Hoe dan ook, dit is echt heel grappig geschreven, haha. Maar ik kan me echt wel voorstellen hoe het moet geweest zijn, vast en zeker ook meteen een test voor de relatie 😉 Liefs! En hopelijk kan je binnenkort ongestoord douchen 🙂

  19 oktober 2016 at 09:43
 • Reply Nienke

  Ohjee, struggles. Ik wil al jaren heel erg graag verhuizen. Lijkt me zo leuk, meubels uitzoeken, inrichten, nieuwe mensen leren kennen en een andere omgeving. Er zit ook een minder leuke kant aan. 😉
  Nienke heeft onlangs geplaatst…Webshop #2 Nowastedesign + winactie.My Profile

  19 oktober 2016 at 11:23
  • Reply tineke

   Maar het is vooral gewoon héél erg tof hoor!! 😀

   19 oktober 2016 at 11:25
 • Reply Ayla

  De afgelopen 12 jaar ben ik maar liefst 10 keer verhuisd (de 11e keer is op komst), en ik kan volledig beamen dat verhuizen echt shit is. Ik heb vorige keer besloten helemaal niets meer zelf te doen en die spierpijn te laten voor wat hij is (zeker omdat ik altijd op 3 hoog ofzo woon). Ik pak wel alles zelf in en uit, maar het sjouwen laat ik lekker over aan mensen die ik daar maar al te graag wat geld voor geef. Mijn grootste verhuisfrustratie is daarmee verdwenen! Hoera!!

  19 oktober 2016 at 11:51
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Poeh ja, ik kan me de frustraties helemaal voorstellen. Vooral als je niks terug kunt vinden… En mijn ervaring is dat het ook nog wel even zo blijft, omdat alles eigenlijk een ‘nieuwe’ vaste plek moet krijgen. Frustrerend!

  19 oktober 2016 at 14:11
 • Reply Lilian

  Vorige jaar zijn wij ook verhuist en deze puntjes zijn zo herkenbaar. Ik vond het vooral moeilijk om niks te doen. Als ik van mezelf maar ook van andere even rust moest nemen, dan keek ik om mij heen en dacht ik, nee ik moet dit, dat en dit nog doen. Je wil het liefst zo snel mogelijk alles af hebben. Of alle mensen die tegelijk aan je vragen waar iets moet staan.. Ja hallo, rustig aan..

  19 oktober 2016 at 15:20
 • Reply Saskia

  Leuk geschreven en kan me de frustraties helemaal voorstellen. Ik ga ze nog krijgen 😉 (met liefde)

  19 oktober 2016 at 20:19
  • Reply tineke

   Jaaaa! Heel veel plezier alvast! 😀

   19 oktober 2016 at 20:20
 • Reply Irene

  Wat leuk geschreven! Kan me helemaal voorstellen dat het veel frustraties oplevert. Hou mijn hart ook al vast voor als het bij ons zo ver zal zijn. Ooit :p haha.

  21 oktober 2016 at 20:52
 • Reply Yvonne

  Hihi oei, ik ‘moet’ ook nog eind dit jaar. Gelukkig vind ik nou juist (volgens mij als enige persoon ter wereld) verhuizen leuk. Natuurlijk is het altijd een hoop sjouwen, maar ik kan niet wachten om alles een nieuw plekje te gaan geven 🙂 Al het gedoe er omheen zit je natuurlijk niet op te wachten… zo’n actie met het gereedschap is nou typisch iets wat mij ook zou overkomen, haha. Hopelijk ben je intussen gesetteld!

  1 november 2016 at 13:33
 • Reply Chantal

  Ik ben met mijn nieuwe woning 3 dagen nadat ik de sleutel had er in gegaan (nieuwbouw huurhuis) dat was bizar, maar ook ideaal. Maar probleem is wel dat ik alle meuk op zolder hebt gezet.. Waar het nu nog steeds staat. Om nog eens uitgezocht te worden… Dat vind ik het hele erge aan verhuizen. Het duurt zo lang voordat alles uit is gepakt en je klaar bent. Want als je eenmaal over bent, heb je minder zin om nog flink te klussen enz.

  8 januari 2017 at 22:56
  • Reply tineke

   hahah, ja herkenbaar hoor!

   10 januari 2017 at 15:30

  Leave a Reply

  CommentLuv badge