Follow:
TNKE

TNKE | Week 4

Week 4

Zondag

Zondag begon met een rondje wandelen met Sofie en Boris. Vriend was bezig met het ophangen van de plankjes in de trapkast, dus om de herrie te ontwijken zijn wij het huis ontvlucht.

Toen hij -na drie plankjes- zonder schroeven kwam te zitten besloten we maar even richting Groningen te rijden. Na een snelle stop bij de Bauhaus had ik trek in een hotdog van de Ikea. Toen we zagen hoe lang de rij was besloten we naar het restaurant te lopen, maar toen we zagen hoe lang de rij daar was besloten we maar naar huis te gaan. Helaas moesten we toen alsnog de winkel door. Ook al zijn we met de korte route naar het magazijn gelopen, we zijn toch niet met lege handen naar huis gegaan.. Het ikea effect, hah!   

Maandag

Met mijn nieuwe baan in het verschiet is het toch belangrijk om achter de kinderopvang aan te gaan. Het eerste wat ik doe maandagochtend is het inschrijven. De rondleiding stond gepland voor dinsdagochtend dus tot zover is alles geregeld.

Daarna flans ik snel een weekmenu in elkaar en spring ik met Sofie op de fiets richting het winkelcentrum. Het is elke keer weer een uitdaging, maar over het algemeen ging het best goed vandaag!

Wanneer ik thuis kom zie ik dat Boris een schaaltje van het aanrecht heeft geduwd: stuk. Dat is op zich nog niet zo vervelend, maar ik kan de scherven maar moeilijk opvegen of opruimen zonder de vloer te beschadigen. PVC is dan misschien ‘hufterproof’, tegen scherven kan het niet heel goed 🙁 Er zitten uiteindelijk een paar kleine schrammetjes op. Valt mee, maar toch baal ik ervan.

Als Sofie op bed ligt besluit ik direct maar de vloer weer eens te dweilen. Ik heb in de paar maanden dat we hier wonen nu vaker gedweild dan de jaren in Leeuwarden bij elkaar. Terwijl ik nog bezig ben het fornuis eerst schoon te maken komt Vriend al thuis van ’t werk en neemt hij het dweilen over. 🙂

Dinsdag

De ochtend begon dus met een bezoekje aan het kinderdagverblijf. Het is 6.3 kilometer fietsen en ik doe er -met tegenwind- bijna 23 minuten over. Oh jongens, wat wordt dat wennen straks. Gelukkig zit de bushalte er PAL naast, dus dat scheelt alweer.

Even later wandel ik met Sofie nog naar de winkel. Boris loopt mee. Dit doet hij wel vaker, maar meestal weet ik hem op tijd af te schudden. Dit keer liep hij tot drie keer toe mee de supermarkt in. Dat is toch niet de bedoeling, dus ik bleef hem eruit zetten. Uiteindelijk schoot hij snel de andere kant op toen er andere mensen langs kwamen, dus Sofie en ik doken snel de supermarkt in.

Sofie koos twee muffins uit (ja echt, ik had er niets mee te maken) en onder het genot van een kop thee aten we deze samen op. Precies zoals ik me de herfst altijd voor me zie! 🙂

Boris was ondertussen nog niet thuis gekomen, en het regende behoorlijk dus ik vroeg me af of hij de weg nog wel wist. Toen Vriend thuis kwam, kwamen we tot de conclusie dat ik nog een keer naar de winkel moest voor het avondeten, dus ik besloot ook even m’n ogen open te houden voor onze kater.

En ja hoor, wie tref ik bij de supermarkt.. Doorweekt en doodsbenauwd zat hij onder de winkelwagentjes te schuilen. Wéér liep hij tot drie keer toe mee de supermarkt in, maar ik kon hem uiteindelijk toch afschudden en snel m’n boodschappen halen. Toen ik weer naar buiten liep heb ik ‘m maar op m’n arm genomen en zijn we naar huis gelopen. ’t laatste stuk liet ik hem zelf weer lopen, en hij wist niet hoe snel hij thuis moest komen. Gek beest.

Woensdag

Woensdagochtend begon al vroeg op de bank met Sofie, en samen deelden we mijn ‘ontbijttaartje’. De rest van de dag was al net zo donker en regenachtig als die ochtend dus we bleven lekker binnen.

’s avonds was het wat droger, en ik moest er even uit dus ik ging -met een smoes- weer even naar de supermarkt. Wat was het heerlijk, zo in het donker.

Donderdag

Donderdagochtend begon wat chaotisch, omdat ik nog steeds niets had gehoord over de kinderopvang. Daar zat wat haast bij, dus de dag begon met een drie-tal telefoontjes. Sofie maakte het me wel makkelijk, want die sliep opeens tot een uur of 11 (hoe dan?). Na de telefoontjes had ik dus alle tijd om weer wat vooruit te werken voor mijn blog. Met de drukke weken op de planning leek me dat wel verstandig!

Vrijdag

Vrijdagochtend kwam Sarah even langs met Pien. Ze had ons huis nog niet gezien sinds de meubels erin staan, en daarna gingen we ‘even’ een rondje wandelen door het bos. Zodra we weer thuis waren begon het te regenen, dus de rest van de middag zijn we lekker gezellig binnen gebleven 🙂

Weekend

Afgelopen weekend hebben we lekker rustig aan gedaan. We moesten nog een aantal dingen regelen voordat ik aan het werk ging. Zo had ik opeens fietsverlichting nodig, want ik ga gegarandeerd in het donker fietsen de komende weken. Daarnaast moesten we nog een slaapzak voor Sofie voor op het kinderdagverblijf, dus een uitje naar de Hema was noodzakelijk 😉

Vriend en ik hebben (na veel gepuzzel) besloten dat we om en om met de auto naar het werk gaan. Voor mij is het daarnaast goed te doen om met het OV te gaan, maar voor Vriend moesten we nog wat anders regelen. We hebben -heel spontaan- een elektrische scooter aangeschaft! Tweedehands, via marktplaats. De accu’s doen het niet, maar gelukkig is dat Vriend z’n vak dus komt dat vast goed.

 

Wat hebben jullie deze week gedaan?

Liefs,
tineke

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Malou

  Wat leuk dat je kat meeloopt als jullie gaan wandelen haha! Succes met je nieuwe baan 🙂

  24 oktober 2016 at 07:55
 • Reply Tineke

  Mooie foto`s! Dat ontbijt taartje ziet er erg lekker uit!
  Liefs

  24 oktober 2016 at 16:02
 • Reply Vlijtig Liesje

  Balen dat het zo enorm druk was bij de Ikea dat je je hot dog niet kon kopen. Dat vind ik een groot nadeel aan de Ikea.

  Bij ons hadden de kinderen vorige week herfstvakantie en we hebben rustig aan gedaan.

  25 oktober 2016 at 08:58
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een leuke foto’s en wat een grap dat de kat mee wil boodschappen doen. Bijzondere beesten zijn het ook! Fijn, een elektrische scooter, hopelijk werkt ie weer snel!

  26 oktober 2016 at 15:16
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge