Follow:
TNKE

TNKE | Week 1

week 1

Zondag

Wat was het toch heerlijk weer zondag! Mijn dag begon met een rondje hardlopen, en eerlijk gezegd kan ik geen betere start van m’n dag bedenken.. Waarom doe ik dit niet vaker? Ik liep 5 kilometer. Het ging zó lekker! Ik blijf het onvoorstelbaar vinden: ik heb zo lang getraind op die afstand, en nu loop ik hem zonder al te veel moeite. De rest van de dag spendeerden we in de tuin. Deze moeten we zelf nog inrichten, en we hebben inmiddels het terras en een gedeelte van het pad uitgegraven.. Nu de rest nog!

Maandag

Ik hoef op maandag dan misschien niet aan het werk, ik blijf het een vervelende dag vinden. De week begon voor mij dan ook een beetje met een baaldag. Weinig zin om iets te doen of om het huis uit te gaan. ’s Ochtends zijn we eerst met z’n drieën de weekboodschappen gaan doen, en toen Sofie daarna op bed ging heb ik twee blogs geschreven: toch nog een productief dagje geworden 😉

Dinsdag

De volgende ochtend wilde ik even naar de stad. Sofie en ik hadden allebei een nieuwe winterjas nodig en dus reed ik in de ochtend (in m’n eentje) richting Groningen. Bij de Primark was ik al snel klaar, de collectie viel me wat tegen. Waarom is de meisjesafdeling zo ontzettend roze? Veel te lieflijk, voor mijn smaak. Heb nog een paar dingen voor Sofie en mezelf mee kunnen nemen, maar voor de winterjassen moest ik toch ergens anders zijn.

Die van mij scoorde ik bij de H&M! Die van Sofie bij de Zara.. Ik twijfelde tussen deze twee jassen, maar het is uiteindelijk de groene geworden. Die van mij is ook een groene parka, haha! #Twinning #Momgoals! 

Eenmaal thuis liet ik op Snapchat snel een shoplog zien.

Woensdag

Woensdag begon mijn ochtend niet om half 7, zoals de afgelopen weken, maar opeens om 8 uur! Aangename verrassing! 😉

Niet veel later zaten Sofie en ik buiten in onze modderige tuin, omdat ze dat héél graag wilde!

Toen ze even later op bed lag wilde ik nog even bloggen, maar m’n MacBook was zo goed als leeg en ik durf m’n oplader niet zo goed meer te gebruiken… Toch voorzichtig geprobeerd, elke keer als ik de kamer uitloop dan trek ik hem uit het stopcontact.

De rest van de dag heb ik vooral heel erg uitgekeken naar “kinderbedtijd”. Ja, zo’n dag.

Donderdag

De dag begint weer vroeg: samen met Sofie kruip ik nog even onder een dekentje om goed wakker te worden. Het is herfst, en dat is nu echt te merken aan de temperatuur. Maar zo op de bank met een kop thee en een warme deken vind ik het helemaal niet erg 😉

De postbode brengt m’n bestelde kapstokhaakjes langs en dus schroeft Vriend ze nog even aan de muur voor hij naar z’n werk gaat. We hebben een kapstok! Werd na twee maanden ook wel tijd denk ik.

Zo verliefd op deze krullen(bol)!

Terwijl ik sta te koken gaat de bel. Yes, m’n tweede bos van Bloomon! Het is een prach-tig boeket. Ik zet ‘m snel in het water en plaats nog even een foto op Instagram. Zó blij met dit concept! Nieuwsgierig? Als jij je via deze link inschrijft bij Bloomon, dan krijg je bij je eerste bos een gratis vaas!

Sofie en ik aten die avond een vegetarische pasta, die erg goed in de smaak viel.

Toen ze eenmaal op bed lag heb ik als een malle gestofzuigd en gedweild en ben de rest van de avond niet meer van de bank gekomen: Donderdag = Expeditie Robinson 😉

Vrijdag

Sofie was ’s nachts wakker geweest en sliep daarom wat langer: tot half 9 heb ik in bed gelegen, daarna vond ik het wel tijd om te douchen en ontbijten. Terwijl Sofie rond’fietste’ dronk ik mijn kopje thee en bladerde door de folders. In Leeuwarden kregen we deze niet, maar nu we verhuisd zijn vind ik het stiekem best fijn om doorheen te bladeren. Deze bank van de Leenbakker vond ik wel tof! We zijn nog steeds op zoek naar een nieuw exemplaar..

Toen m’n thee op was zijn we ons gaan aankleden en zijn we een rondje gaan wandelen buiten. Sofie verandert echt in een buitenkind. Onze achtertuin is alleen nog een grote modderpoel en er staat nog geen hek, dus ik kan haar nog niet haar gang laten gaan. We liepen een klein rondje langs een stukje natuur dat 100 meter naast ons huis is. Het is de bedoeling dat dit ooit een woonwijk wordt, maar we genieten ervan zolang het leeg blijft! Typje hoor, met haar rode laarsjes en Minnie Mouse tasje 😉

Toen ze net op bed lag kwam de held van de dag al aanzetten met mijn nieuwe lader. YES! Apple producten blijven iets magisch hebben, zelfs al is het iets suf als een lader…

Working lunch, let’s go! Twee dagen stil gezeten, dus heb wat in te halen 🙂

Zaterdag

Zaterdag begin ik mijn dag met een bezoekje aan het winkelcentrum. Met Sofie eet ik een broodje bij de Hema en kopen we nieuwe regenlaarsjes. Winkelen met een peuter is al hectisch genoeg, dus de foto’s laat ik even achterwege 😉

Als we thuiskomen gaat Sofie op bed en beginnen wij de overgebleven slaapkamer te schilderen. Tot we er een ander doel voor hebben wordt het ‘mijn’ studeerkamer 🙂 Met een wit kleurtje op de muur krijgt de kamer al een heel ander gezicht.

’s Avonds kruip ik weer lekker onder m’n deken voor Dance Dance Dance! Met de regen en het onweer buiten voelt het op en top herfst!

 

Dat was ‘m jongens, mijn eerste weekdagboek op TNKE.nl! Ai, zit ik zomaar op 1000 woorden.. Ik weet zeker dat niet alle weekoverzichten zo uitgebreid zullen zijn, maar ik vond het wel een mooi begin. Wat deden jullie deze week?

Liefs,
tineke

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Tamarah

  Ahh, wat heeft je dochtertje prachtige krullen!

  2 oktober 2016 at 08:40
 • Reply Milou

  Neee onze oplader is precies op dezelfde manier kapot gegaan gisteren! Is nou al de tweede keer hier, zo balen! Die krengen zijn echt duur.

  2 oktober 2016 at 08:44
  • Reply tineke

   Meen je niet! Die van mij heeft het een jaar of 5 volgehouden gelukkig, moest er nu echt aan geloven 🙁 écht duur ja, maar moest van m’n vriend wel investeren in een officiële van Apple 🙈

   2 oktober 2016 at 09:22
 • Reply Nienke

  Leuk om te lezen!

  2 oktober 2016 at 12:40
 • Reply Dita

  Leuk om te lezen en zien! Ik hou ook niet van te veel roze kleding voor Mila.

  2 oktober 2016 at 13:35
 • Reply Vlienelien

  Ik ben ook erg gecharmeerd van die gele bank van de Leenbakker. Wat een mooi ding!
  Ik vraag me af of die kastjes van Besta nog makkelijk open kunnen. Wij hebben er momenteel nog pootjes onder, maar ik vind het zo onhandig schoonmaken! En als het straks gewoon op de grond staat, kan er ook geen speelgoed meer onder verdwijnen…

  2 oktober 2016 at 14:05
  • Reply tineke

   De deurtjes hangen niet op de grond dus die kunnen nog gewoon open! 🙂 ik vind het ook fijn, geen stofhopen meer!

   2 oktober 2016 at 14:09
 • Reply Kim

  Oeh, dat lijkt me ook echt eng zo’n defect lader. Heb je al een andere op het oog?

  2 oktober 2016 at 21:33
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge