Follow:
TNKE

TNKE | 10 x leuk aan de herfst

herfst

Ik ben niet altijd even dol op de herfst. Wanneer ik thuis kom na een fietstocht in de regen en wind bijvoorbeeld: coupe windhoos staat mij niet fantastisch. Daarbij vind ik het altijd moeilijk in te schatten of ik mijn winterjas al aan moet trekken of toch nog met mijn tussenjas de straat op kan, met als gevolg dat ik vaak sta te trillen van de kou of juist te zweten van de zon.. Herkenbaar? Maar tegenover al die nadelen heeft de herfst ook zijn mooie kanten. De frisse lucht op je huid zodra je naar buiten stapt bijvoorbeeld.. En zo kan ik nog wel tien redenen noemen 😉

10 x leuk aan de herfst

 1. De bomen die langzamerhand rood en oranje kleuren. De herfst is prachtig en ik heb de mazzel om in een bosrijke omgeving te wonen. Heel benieuwd hoe de herfst er hier uit ziet.
 2. Boswandelingen zijn in deze bosrijke omgeving natuurlijk niet weg te denken 😉 Dit jaar kan Sofie zelf op pad: samen eikeltjes en kastanjes zoeken.
 3. Met z’n drieën uitslapen in bed terwijl de regen zachtjes op de ramen tikt. Oh, wat een heerlijk beeld.
 4. Bruine laarzen, laagjes, sjaals en mutsen. Ik houd zo van de herfstmode. Het liefst schaf ik ieder jaar een nieuwe garderobe aan, maar ik ben ook al héél blij dat ik mijn laarsjes weer kan dragen.
 5. Hardlopen in een regenbui is heerlijk. Thuiskomen en een lekker lange, warme douche nemen is al even fijn. Niks mis mee, die herfstbuien.
 6. Dekentjes en kaarsjes en warme chocolade melk met mini marshmellows of slagroom.. Of mijn all-time starbucks favoriet: Chai Tea Latte. De herfst is hét seizoen om knus op de bank te zitten met een warm drankje.
 7. De dauw die ’s morgens op de weilanden ligt terwijl de zon opkomt. Of de druppeltjes die aan de spinnenwebben hangen. Zulke mooie taferelen in de herfst.
 8. Het moment dat je het tuincentrum binnen stapt en de kerstcollectie staat. ZO. VEEL. ZIN. IN.
 9. Alle nieuwe afleveringen van je favoriete series weer kunnen kijken.
 10. Binnen weer in m’n uggs kunnen lopen. Nog steeds zó blij met deze aankoop, al draag ik ze alleen nog binnenshuis 😉

Wat vinden jullie de grootste voor- of nadelen van de herfst?

Liefs,
tineke.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Tineke

  Heel herkenbaar! Ik vind elk seizoen eigenlijk even leuk. Na de zomer verlang ik altijd weer naar het dragen van vesten en het knus binnen zijn. Dit jaar wil ik ook zeker een boswandeling maken.

  Liefs

  14 oktober 2016 at 08:47
 • Reply Irene

  Vroeger vond ik de herfst afschuwelijk maar ik begin hem steeds meer te waarderen. Haha. Ik hou vooral heel erg van warme chocomel en dekentjes. En dan in de zetel zitten met m’n vriend en een filmavond doen. Of gewoon een hele filmdag! En boswandelingen maken zijn inderdaad ook fijn. En het geluid van de regen op onze ramen. Dat vind ik echt super rustgevend. Ik vind het ook altijd zalig om m’n dikke trui en sjaal aan te doen. Maar ik loop daar dus ook hele dagen mee rond want ik heb het letterlijk altijd koud. Haha. Maar ik vind het wel enorm fijn om bijvoorbeeld in de frisse buitenlucht zo’n lange wandeling te maken terwijl je lekker dik ingepakt bent. Je krijgt daar echt zo’n fris hoofd van. Letterlijk maar vooral figuurlijk dus.

  14 oktober 2016 at 09:00
 • Reply Dita

  Ik vond de herfst nooit echt veel aan maar ik begin het steeds meer te waarderen. Lekker wandelen in het bos en zeker nu met Mila vind ik dit heerlijk.

  14 oktober 2016 at 12:39
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik probeer zoveel mogelijk naar de leuke kanten van de herfst te kijken. Ieder seizoen heeft z’n charmes, en zelfs de zomer heeft nadelen (28 graden op de slaapkamer bijvoorbeeld, echt niet aan mij besteed). Dat probleem met de tussenjas of winterjas ken ik ook, dat heb ik met gewone kleding ook: ik zweet me vaak kapot, haha. Ik vind het heerlijk als de kaarsjes in huis weer aan mogen, dat staat altijd zo gezellig.

  14 oktober 2016 at 13:09
 • Reply Edith

  Vroeger vond ik de herfst altijd leuk, omdat ik dan jarig ben. Tegenwoordig vind ik de herfst vooral leuk, omdat het dan weer is voor mijn onesies, lekker in bed liggen en appeltaart. Heerlijk 🙂

  14 oktober 2016 at 14:01
 • Reply Roos

  Puntje 6 is toch wel echt mijn ultieme favoriet van de herfst! Niets lekkerder dan na een lange dag met thee, een dekentje en een leuk programma/serie op de bank te zitten. De herfstmode vind ik ook altijd wel weer heel erg leuk!

  19 oktober 2016 at 12:36
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge