Follow:
Food

FOOD | Chocolade mugcake (voor tijdens Heel Holland Bakt)

Ik zit op zondagavond, net als de rest van Nederland, aan de buis gekluisterd voor Heel Holland Bakt. Hoewel ik mijn best doe om ’s avonds achter de TV niet nutteloos te snacken, vind ik iets lekkers voor bij een bakprogramma wel gepast. Ik houd van bakken dus ik wil best een fatsoenlijke taart in elkaar flansen. Ik zie het alleen niet zitten om die helemaal in m’n eentje op te eten. (Of nou ja, eigenlijk wel, maar mijn lichaam vind dat wat minder). Vandaar dat ik op zoek ging naar kleinigheidjes die snel klaar zijn (ik vergeet HHB altijd, en zet pas op het laatste moment de TV aan..) en vooral makkelijk zijn.

Op het Instagram story van buzzfeedtasty kwam ik een chocolade mugcake tegen waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Drie ingrediënten die ik toevallig in huis had liggen en ik zou Tineke niet zijn als ik het niet direct moest uitproberen.

Let’s get ‘cooking’

Je hebt nodig: 1 ei, 4 eetlepels poedersuiker (of 60 ml), en twee eetlepels cacaopoeder. Het principe is, zoals altijd bij een mugcake, heel simpel. Stap 1: mix alles bij elkaar tot je een mooi beslag hebt. Stap 2: giet het in een mok (of meng het in een mok als je geen extra afwas wilt). Stap 3: zet het 1 tot 2 minuten in de magnetron. Laat het nog eventjes afkoelen, strooi er nog wat poedersuiker overheen voor het effect en voilà: je perfecte baksel voor tijdens Heel Holland Bakt.

Ik weet wat ik eet zondagavond. Jullie?

Liefs,
Tineke.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Tine van Juwelendoosje

  wow, ben benieuwd hoe dat smaakte, lijkt me een echte caloriebom!

  30 september 2016 at 10:02
 • Reply Vlijtig Liesje

  Het ziet er lekker uit! En ik vind het altijd zo handig dat je het in een mok kunt klaarmaken.

  30 september 2016 at 10:22
 • Reply MARIJKE

  Deze mugcake klinkt echt super lekker! Ben gek op zoete baksels!

  1 oktober 2016 at 08:36
 • Reply Margo

  OMG dit ziet er ZO goed uit! Ik heb nog nooit een echte mugcake gemaakt *confession* haha. Ik bak het altijd in de oven.. ben altijd bang dat het mislukt.

  2 oktober 2016 at 12:08
  • Reply tineke

   De laatste keer dat ik ‘m maakte heb ik hem iets te lang in de magnetron gedaan en was ‘ie keihard 😂🙈

   2 oktober 2016 at 12:20

  Leave a Reply

  CommentLuv badge