Follow:
Mama

MAMA | Mom-gadget: Play and Go

Play&Go

“Als ik kinderen heb verandert mijn huishouden niet in een felgekleurd kinderparadijs. Écht niet, hoor!”

Ik hoor het mezelf nog zeggen. Sterker nog: ik hoor het praktisch elke (aanstaande) moeder zeggen. Begrijpelijk wel, want het felgekleurde plastic speelgoed is een ware nachtmerrie voor elke interieur bewuste ouder. Ik ken daarnaast ook geen ouder die zich aan bovenstaande kreet heeft gehouden… Let’s face it: je huis wordt een kinderparadijs. En dan? Ik heb sinds een maand of twee een Play and Go in huis: ENORME AANRADER!

Kinderparadijs

Mijn huis is een waar kinderparadijs. In elke hoek staat wel iets fel gekleurd dat een heleboel lawaai kan produceren. Ik heb het eerste levensjaar van mijn dochter hopeloos geprobeerd om de chaos beperkt te houden, maar na haar eerste verjaardag was het hek van de dam. Waar het speelgoed in eerste instantie beperkt was tot een kleine mand, had ik in januari van dit jaar niet meer genoeg aan een grote kist. In onze flat heb ik er weinig aan gedaan, maar was voor in ons nieuwe huis toch op zoek naar een manier om het huis iets overzichtelijker te houden.

Overpriced duurzaam speelgoed

Je kunt er als ouder voor kiezen om alleen duurzaam speelgoed te kopen in de kleuren van je interieur. Geloof me, toen ik zwanger was heb ik het nog serieus overwogen ook. Ik houd nog steeds van houten speelgoed: dat past perfect bij elk interieur. Maar omdat mijn portemonnee niet zó diep is en mijn dame dolgelukkig werd van hysterisch speelgoed heb ik me erbij neergelegd. 

Play and Go

Play and Go

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik de Play and Go tegen. Een Belgisch merk met een heel eenvoudig, toch briljant ontwerp. Het is een speelmat die je zo kunt dichttrekken als een zak. Zo kun je heel gemakkelijk je speelgoed meenemen op vakantie, maar het werkt ook heel goed om ’s avonds al het speelgoed in twee tellen uit het zicht te halen. Daarbij is de Play and Go verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren en patronen, dus voor elke ouder wat wils 😉

Mijn exemplaar was een limited edition en ik heb hem besteld bij de webshop Gras onder je voeten. Hij is te koop vanaf €33,95 bij verschillende webshops.

 

Wat doen jullie om het ‘kinderparadijs’ een beetje te beperken?

Liefs,
Tineke.

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Dita

  Die is mooi! Wij hebben een houten speelgoedkist en op dit moment is de box een beetje een opbergplek.

  3 oktober 2016 at 08:07
  • Reply tineke

   Ik heb ook aan een houten kist gedacht, maar kon niet iets vinden waar ik heel warm van werd (icm de prijs). Box heeft ook heel langs als opslag gediend, zo blij toen die er eindelijk uit was, HAHA!

   3 oktober 2016 at 08:22
 • Reply Robin Valentine

  wat handig! en het staat nog leuk ook 🙂 wat ik zo zie van je huis ziet er ook prachtig uit.

  3 oktober 2016 at 08:52
  • Reply tineke

   Dank je! 😀 Ben er blij mee! (En de rest van m’n huis ook, haha)

   3 oktober 2016 at 08:54
 • Reply Monique | WritingMonique

  Oh, wat onwijs handig! 🙂

  3 oktober 2016 at 09:43
 • Reply Miranda de Jong

  Ik heb heel veel speelgoed opgeruimd en laat ze maar beperkt met speelgoed spelen, maar ja dat is altijd x 4 hier…
  Nu ze ouder zijn spelen ze ook veel op hun slaapkamers, daar mogen ze hun gang gaan zolang er maar een looppad is naar het raam, bed en kast. Einde van de week moet alles weer vrij zijn zodat ik kan stofzuigen en dweilen.
  Miranda de Jong heeft onlangs geplaatst…Gratis Snelle Jelle ZeroMy Profile

  3 oktober 2016 at 10:02
 • Reply Manon

  Ik heb ‘m meteen doorgestuurd naar mijn moeder haha. Nilo wil altijd met de duplo spelen daar en dan is dit ideaal met opruimen daarna!

  3 oktober 2016 at 10:19
  • Reply tineke

   Ja! Daarvoor is deze zó handig! Duplo op een hoop en klaar!

   3 oktober 2016 at 12:42
 • Reply Nicole

  Maar het speelgoed ligt dan toch alsnog het hele huis door? Of speelt je dochter echt heel netjes alleen op die mat? Ik vind hem overigens echt super mooi!

  3 oktober 2016 at 13:54
  • Reply tineke

   Nee, ligt aardig door het huis heen ja! 😅 Maar als ze op bed ligt dat gooien we het ’s avonds op een hoop, trekken we die zak dicht en is ’t uit het oog!

   3 oktober 2016 at 14:00
 • Reply Anne

  Dank dank dank… In december verhuizen wij en het lijkt me zo fijn om mijn huis dan opgeruimder te kunnen houden. Bij deze dus een prima Sinterklaaskado!

  3 oktober 2016 at 19:59
 • Reply Batboy

  Erg mooi id de opbergzak! Ik heb alles in een speelgoedkist, maar daar puilt het zo langzamerhand een beetje uit!

  4 oktober 2016 at 08:59
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik had een ‘speelhoek’ gemaakt en planken vrijgemaakt in de kast voor het speelgoed van de kinderen. Maar die play and go vind ik ook briljant!

  4 oktober 2016 at 09:16
 • Reply Nathalie

  Wat een mooie opbergzak!

  4 oktober 2016 at 10:39
 • Reply Ineke

  Ze zijn zooo tof de play and go speelmatten. Hier hebben we een houten speelgoedkist en een opbergmeubel gevuld met speelgoedbakken met een label aan.

  4 oktober 2016 at 12:06
 • Reply Nicole

  Wat een handig idee!

  4 oktober 2016 at 15:55
 • Reply Kirsten

  Ik ben ook alsmaar meer aan het nadenken om zo’n Play&Go aan te schaffen, het lijkt me wel handig 🙂 Momenteel staat er een heel grote speelgoedkist in huis, waar we ook veel in kwijt kunnen.
  Kirsten heeft onlangs geplaatst…WeddingPrep2: De feestzaalMy Profile

  5 oktober 2016 at 13:17
 • Reply Resaarcle

  Mijn vriend had als kind ook zo’n play and go mat, in jeans, dus die hebben we mooi van zolder gevist! Verder probeer ik vooral niet te kijken naar al dat rondslingerende speelgoed. Of te struikelen.

  5 oktober 2016 at 20:29
  • Reply Resaarcle

   En oh ja, we hebben ook mooie toffe zakken van 3sprouts waar ook heel wat knuffels en spul in kan!
   Resaarcle heeft onlangs geplaatst…Plan C legt uitMy Profile

   5 oktober 2016 at 20:31
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Dit vind ik echt zo leuk! Ik zag in de webshop ook een leuke met een weg. Dat gaat denk ik het sint-cadeau voor zoonlief worden. Lekker handig en snel opruimen, ha!

  8 oktober 2016 at 15:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge