Follow:
Home

HOME | Peuterkamer inspiratie

Mijn baby is geen baby meer. Sterker nog, over een maand of twee heb ik een peuter in huis (Ho, stop, waar blijft die tijd?!). Het voelt als gisteren dat ik voor de honderdste keer haar kamer binnen liep om met mijn dikke babybuik de meubels te verschuiven en de commode in te richten. Maar inmiddels zijn we echt twee jaar verder en hoewel ik de commode nog steeds graag mag inrichten, gebruiken we hem niet meer echt. Hoog tijd om haar babykamer eens te transformeren naar een echte peuterkamer (slik!).

Babyroze

In Leeuwarden hadden we een échte babykamer. Met een babyroze muur, een cliché witte boom met uiltjes en eekhoorns en heel veel knuffels. Na de verhuizing hield ik er al rekening mee dat mijn baby geen baby meer was, en heb ik gekozen voor een stoer, mintgroen behang. Hoewel er nog een commode en ledikant in staat, voelt het al een heel stuk minder ‘baby’ dan de vorige kinderkamer. Nu de rest nog.

Peuterbedje vs éénpersoonsbed

Bron: feestrijk.nl

Hoewel het ergens zonde voelt om geld uit te geven aan een peuterbed, vind ik een éénpersoonsbed direct wel heel erg groot. Het liefst ga ik voor een prachtig vintage (look-a-like) peuterbedje zoals de bedjes op de foto hierboven. Maar omdat je hier toch een beetje tegenaan moet lopen (en ik dat nog niet gedaan heb), en ze online best prijzig zijn, zitten we er ook aan te denken om dan toch maar direct een groot bed te kopen. Zo besparen we ook nog wat geld. Ik heb mijn oog een beetje laten vallen op het Kura bed van Ikea, zie de foto’s hieronder. Een beetje aangepast kan dit bed een heel knus huisje worden.

Bron: Erdmute & Hickoryjuniper

Bye bye commode

Zoals ik zei vind ik onze commode nog steeds een tof ding. Maar nu Sofie ouder wordt gebruiken we hem nog maar weinig. Hij mag eruit, dus, en dat creëert straks opeens een hoop ruimte. Een speeltipi lijkt me fan-tas-tisch maar gezien het formaat een klein beetje te hoog gegrepen voor in de peuterkamer denk ik. Ik kwam onlangs een alternatief tegen en ben een klein beetje verliefd. Ik zie ons al helemaal zitten, ’s avonds voor het slapen gaan, met een boekje en de regen die zachtjes op de ramen tikt <3 (Hebben jullie inmiddels door dat ik van knusse hoekjes houd? ;-).

Bron: vtwonen, little hands & huisnummer 8

Een ander alternatief is een werkplek waar ze kan kleuren of duplo-en (is dat een woord?) of vul maar in. Deze constructie is heel gemakkelijk te maken met het STUVA systeem van Ikea. Een tent én een bureau gaat niet passen gok ik, dus ik ga nog even brainstormen.

Zo lang onze bijna-peuter nog netjes in haar ledikant wil slapen en er niet probeert uit te klimmen blijft de kamer wat mij betreft zoals hij nu is. Ze gaat zo snel, maar mag van mij best nog even baby lijken. Al doen we maar alsof 😉

Liefs,
Tineke

 

p.s. Geen van de links in deze blogpost zijn gesponsord en zijn puur ter inspiratie.
p.p.s. Excuses voor de overlaad aan verkleinwoorden. Ik zal er aan werken. 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Mysestra

  Ik ben verliefd op dat wolkenkussentje!

  21 september 2016 at 08:39
  • Reply tineke

   Van Ikea! 😀

   21 september 2016 at 08:56
 • Reply Tamarah

  Oeh, ik vind die foto’s van het kamertje met dat mintgroene en okergeel erg mooi!

  21 september 2016 at 08:44
 • Reply Nathalie

  Leuke ideeën. Wij gaan begin volgend jaar verhuizen dus ik ben ook weer inspiratie aan het opdoen.

  21 september 2016 at 09:04
 • Reply Farah

  Ik vind de Kura van Ikea een ontzettend leuke bed! Ik wist helemaal niet dat je er zoveel mee kon! Hier hebben de kinderen ook altijd een Ikea bed gehad

  21 september 2016 at 15:13
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge