Follow:
Home

HOME | Klusfrustraties

Toen wij in juni de sleutels kregen van onze nieuwbouwwoning begon het hele avontuur pas echt. Ons budget was beperkt en daarom deden we (op de keuken na) alles zelf. Samen klussen is een flinke relatie test, maar wij hebben nu voor de tweede keer bewezen dat we aardig goed kunnen klussen samen. Desalniettemin zijn we samen heel wat ‘klusfrustraties’ tegengekomen…

Glasvlieshorror

Klussen begon op dag één met het schuren en voortrijden van de muren. Dag twee konden we behangen.  Een nieuwbouwwoning gaat nog ‘werken’, en daardoor krijg je scheuren. Door glasvliesbehang te gebruiken heb je minder kans dat je de scheuren gaat zien. Wisten wij alleen veel dat glasvliesbehang verschrikkelijk is om te behangen… Na de eerste rol zaten we al onder de glassplinters en werden we gek van de jeuk. Tja, dan moet daarna nog de rest van het huis… M’n armen beginnen alweer te prikken als ik er aan denk. De volgende keer trek ik fatsoenlijke werkkleding aan, zoals deze van Engelbert Strauss 

Het verfroller-incident

Verfrollers en beugels koop je apart, hier bijvoorbeeld. Wist je dat? En wist je ook dat die twee in verschillende maten te koop zijn? Mag jij raden wie er een muur stond te verven met een beugel van 25cm met daarop een roller van 18cm.. Juist. Gelukkig kunnen we er achteraf om lachen 😉

Afplakcomplicaties

Waar Vriend op z’n gemak de muren sausde zonder het plafond af te plakken, deed ik dit juist heel nauwkeurig. Ik wilde het niet op m’n geweten hebben om early dew op ons spierwitte plafond te smeren. Werkt best aardig, moet ik zeggen, maar wellicht wel handig om afplaktape te gebruiken die wat breder is dan je verfroller.

Ach, ik zie de verf op mijn plafond maar als extra demensie. Ofzo.

Het bouwmarkt obstakel

“Hebben we alles?”
“Ja, ik geloof het wel! Kom, afrekenen en naar huis”.

En dan eenmaal thuisgekomen “Oh, we hadden ook even -vul maar in- mee moeten nemen!”

gesponsordWat betekent dit?

 

Wat waren jullie grootste klufrustraties?

Liefs,
tineke.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Olga // Daar Was Eens

  Vond het wel vervelend dat ik 2 tinten witte verf had gekocht en met beide blikken al was gaan verven. Huilen dat ik toen deed..

  7 oktober 2016 at 08:11
  • Reply tineke

   Huilen… Zo hebben wij boven in de vloer een vreemd kleurverschil omdat we één pak met een ander verfbad hadden meegenomen. Heb je er nog overheen geverfd?

   8 oktober 2016 at 12:14
 • Reply Vlijtig Liesje

  Wat akelig dat je zo’n jeuk kreeg van dat behang. Ik wist niet dat dit behang dit effect had. Nu ben ik mooi gewaarschuwd!

  7 oktober 2016 at 09:17
 • Reply Grace

  Klussen is zo niet leuk! Hier genoeg frustraties gehad (en nog steeds). Zoals een badkamerkraan verkeerd om of een gat in de muur slaan, oeps. Het is inderdaad een zeer goede relatietest en ik snap nog steeds niet waarom gillend is weggerend 🙂 maar we houden nog even vol.

  8 oktober 2016 at 14:42
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Haha, herkenbaar! En vooral als dat laatste moment ’s avonds om 5 over 9 is, als NET alle bouwmarkten zijn gesloten! Grr!@#$%^&*()mph!

  8 oktober 2016 at 15:19
 • Reply Bente

  oooh ja, veeeel te herkenbaar! 1000x op een dag naar de bouwmarkt terwijl je echt denkt dat je nu alles hebt. Schroevendraaiers die net weer niet op een bepaald schroefje passen. Het trappetje, dat twee verdiepingen hoger staat, toch nodig hebben. Zo veel klusfrustraties gehad hier de afgelopen maanden 😉 Gelukkig zijn we nu bijna klaar!

  8 oktober 2016 at 20:49
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  haha leuk geschreven! Wij hebben drie jaar geleden een mega verbouwing samen gedaan in ons Nieuwe huis. Vriendlief is timmerman en ik was de assistente, gelukkig zijn we een goed team.

  8 oktober 2016 at 23:34
 • Reply Saskia

  Oh sommige dingen zijn zeker herkenbaar van ons appartement. Voordeel van onze nieuwe woning: hij is af. Hoewel mijn man echt prachtig kan klussen ben ik stiekem heel blij dat we er weinig aan hoeven te doen 🙂

  9 oktober 2016 at 10:01
 • Reply ineke

  Alles is herkenbaar :).. En brrrr inderdaad de jeuk van glasvliesbehang

  10 oktober 2016 at 01:08
 • Reply tnke.nl - TNKE | Verhuisfrustraties - tnke.nl

  […] HOME | Klusfrustraties […]

  19 oktober 2016 at 07:43
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge