Follow:
Food

FOOD | Ontbijttaartje

Ontbijttaartje

Er was een tijd dat ik mijn ontbijt standaard oversloeg. Slecht, dat weet ik, maar ik bleef liever een kwartiertje langer in mijn bed liggen dan dat ik met moeite een broodje hagelslag door mijn keel kreeg. Inmiddels weet ik gelukkig beter en zorg ik dat ik elke ochtend ontbijt. Dat broodje hagelslag hoef ik echter nog steeds niet in de ochtend. Ik heb heel wat ontbijtjes geprobeerd: mugcakes, ontbijtgranen, havermout, een gebakken- of gekookt eitje en yoghurt of kwark. De laatste toevoeging aan dit rijtje? Ontbijttaartjes!

Ik zal eerlijk zeggen: het idee komt niet van mezelf. Online zijn de ontbijttaartjes al een hele hype en ik zie ze regelmatig op Instagram voorbij komen. Het principe is zรณ simpel: met dit ‘recept’ eet je niet meer dan een plak ontbijtkoek en een bakje kwark, maar de uitvoering maakt van elke ochtend een feestje.

Je hebt nodig:

1 of 2 gelatine blaadjes
1 plak ontbijtkoek naar keuze
150-200 gram kwark of yoghurt naar keuze.

Zo maak je het:

Gebruik de gelatine volgens de verpakking. In mijn geval: laat eerst de gelatine blaadjes een minuut of 5 weken in een kommetje koud water. Knijp deze uit en zet ze in een pannetje met 5 eetlepels water op het vuur. Wanneer de gelatine volledig gesmolten is kan het vuur weer uit: het hoeft niet te koken. Laat de gelatine heel eventjes afkoelen (niet te lang, dan wordt het weer stijf) en giet het dan al roerend bij je yoghurt naar keuze.

Bekleed een springvorm van ongeveer 10-15 centimeter met een bakplaatje en verkruimel hier je ontbijtkoek op. Druk het een beetje aan voordat je de yoghurt of kwark erover heen giet. Zet je taartje minimaal twee uur in de koelkast en je bent al klaar ๐Ÿ˜‰ Mocht je echt zin hebben in een feestje, dan kan je altijd nog wat vers fruit toevoegen!

Ik heb dit taartje inmiddels geprobeerd met vanille yoghurt en aardbeien kwark, en die eerste is tot dusver mijn favoriet. Maar wees creatief, elke smaak is mogelijk ๐Ÿ˜‰

Wat eten jullie het liefst als ontbijt?

Liefs,
tineke

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Sarah

  Oh, dit ga ik sowieso proberen! Qua ontbijt ben ik niets veranderd sinds de middelbare school haha, oeps :p
  Sarah heeft onlangs geplaatst…Zara backpackMy Profile

  26 oktober 2016 at 08:38
 • Reply Kirsten

  Dat ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen ๐Ÿ™‚
  Kirsten heeft onlangs geplaatst…Plog woensdag 19 oktober 2016My Profile

  26 oktober 2016 at 10:13
 • Reply Ayla

  Thanks! Ik had er al vaak over gehoord maar nog nooit een recept gezien. Vanmiddag meteen mee aan de slag voor morgenochtend!

  26 oktober 2016 at 11:58
 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes

  Oh, dat ziet er lekker uit! Kan je zo de avond van tevoren al klaarmaken! Leuk! Ik eet vaak iets met fruit als ontbijt of een cracker met kaas.

  26 oktober 2016 at 15:25
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge