Follow:
Food

FOOD | Nutella broodpudding

nutella broodpudding

Kleine waarschuwing vooraf: nee, deze nutella broodpudding is niet zo goed voor de lijn. Maar wel heel. erg. lekker.

Als je me al langer op LFR volgt weet dat ik best van lekker eten houd. Soms heb de behoefte aan iets zoets en soms wil (of kan) ik daar niet teveel moeite voor doen. Als Sofie op bed ligt, bijvoorbeeld, kan ik niet even naar de winkel rennen voor een reep Tony’s. Een paar maanden geleden overkwam mij dit toevallig. Ik ging op zoek naar iets simpels om te maken met ingrediënten die ik in huis had liggen. Zo stuitte ik op een recept voor een croissantpudding: dat moet met brood ook kunnen, dacht ik…

Een snelle googlesearch later ontdekte ik dat het inderdaad mogelijk was om met gewoon brood een pudding te maken. Vooral de versie met nutella leek mij erg geschikt voor op die druilerige dag. De ingrediënten die je nodig hebt kun je zomaar gewoon in huis hebben, dus je kunt hier vanavond nog van eten ;-). Je hebt nodig:

 

 • 5-6 boterhammen
 • Nutella (of een ander merk hazelnoot/chocolade pasta)
 • 3 eieren
 • 400 ml melk
 • 4 eetlepels suiker
 • eventueel: poedersuiker

Let’s get cooking

Allereerst smeer je Nutella op de boterhammen. Hoeveel je er nodig hebt is een klein beetje afhankelijk van de vorm die je gebruikt, maar reken op een stuk of 6 broodjes. Mijn motto is: hoe meer chocolade hoe beter, dus smeer er vooral een lekker dikke laag op. Snijd ze hierna in kleine stukjes (ik sneed ze in vieren) en verdeel ze dakpansgewijs over je ovenschaal.

Het eiermengsel maak je door de melk, de eieren en de suiker met elkaar te mengen. Giet dit daarna over de chocolade boterhammen heen. Zorg er voor dat elk stukje brood met het mengsen overgoten wordt: dan wordt het lekker smeuïg! Zet je schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden, na zo’n 25 minuten is je pudding klaar. Wil je er nog wat extra calorieën aan toevoegen, dan is wat poedersuiker eroverheen helemaal niet verkeerd!

Bon appetit! 

Liefs,
tineke

p.s. Probeer het niet in je eentje op te eten, je wordt geheid misselijk. Ik spreek uit ervaring… 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Milou

  Ohhhh wil ik hahahah

  23 september 2016 at 11:51
 • Reply Nicole

  Ooooh dit klinkt echt veel te lekker 😍

  24 september 2016 at 06:48
 • Reply Nicole

  Ik ben echt dol op Nutella! Kan het zo uit de pot eten 😉 Dit moet ik dan ook eens proberen!

  26 september 2016 at 16:39
  • Reply tineke

   HAHA! Je bent niet de enige! 😉

   26 september 2016 at 16:40
 • Reply Els

  Mmm, dat lijkt me echt heeeeeeeel lekker :-).

  1 oktober 2016 at 09:28
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge